Esiroğlu Mahallemizde 112 Acil Hizmete Girdi

İlçemiz Esiroğlu Mahallesinde 112 acil servisin açılısı gerçekleştirildi. Maçka Belediyesi Ek Hizmet Binasında gerçekleştirilen açılışa Trabzon İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Kemal Süleyman, Maçka Belediye Başkanı Ecz. Koray Koçhan, AK Parti İlçe Başkanı Sedat Kongur ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Koçhan, “Vatandaşlarımıza çok iyi hizmet edecek bir acil servis kurmuş olduk”

Bölge için çok büyük bir ihtiyaç olduğunu ifade eden Maçka Belediye Başkanı Ecz. Koray Koçhan, bu önemli servisi açmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Başkan Koçhan, “Maçka ilçemiz Trabzon’un en büyük yüz ölçümüne sahip ilçe, aynı zamanda Trabzon limanında tutun İran’a kadar tüm eski transit yol olan Erzurum ve Güneydoğu ve Doğu Anadolu’ya açılan kapı olma özelliğine sahip Maçka. Bu güzergahta da yoğum bir trafik bulunuyor. Nüfus yoğunluğunu da göze aldığımızda önemli bir yoğunluğa sahip bir ilçe. Biz Esiroğlu Mahallemizde böyle bir ihtiyaç olduğunu duyduk. Eski Esiroğlu Belediyemizde atıl bir halde duruyordu. Bizde Sayın Trabzon İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Kemal Süleyman’a talebimizi ilettik. Onlarda gerekli değerlendirmeye yaptılar. Artık Esiroğlu ve Galyan (Atasu) mahallemize hizmet edecek bir 112 acil servisi (Maçka 2 nolu Acil Sağlık hizmetleri istasyonu) burada hizmete açmış bulunuyoruz. Maçka halkımız ve vatandaşlarımıza çok iyi hizmet edecek bir acil servis kurmuş olduk. Önceden 50 dakika olan hastalara ulaşım süresini bu istasyon ile birlikte 20 dakikaya düşürmüş olduk. Ben özellikle talebimizi geri çevirmeyen Trabzon İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Kemal Süleyman’a ve tüm ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Maçka Belediyesin yer düzenlemesinden büyük katkıları olduğunu ifade eden Trabzon İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Kemal Süleyman, “Maçka arazisi en büyük olan ilçemizde bir tanesi özelliklede Sümela Manastırı trafiğin ile yoğunluğun fazla olduğu bir ilçemiz. Oldukça önemli bir sorunu ortadan kaldırmış olduk. Biz ilçelerde hastalarımıza en fazla 10 dakikada kırsalda ise 30 dakika içerisinde ulaşmayı planlıyoruz. Başkanımız “Burada böyle bir istasyon olabilir mi?” diye talepte bulundu. Bizlerde değerlendirdik. Gerçekten doğru bir tespitti. Başkanımız yer konusunda bize çok yardımcı oldular. Acil servisin yerini düzenlediler.  Kendilerine ve emeği gecen herkese teşekkür ediyoruz. Hayırlı bir hizmet olacak inşallah” ifadelerini kullandı.

Esiroğlu Mahalle Muhtarı Temel Aydın ise, “Mahallemiz için çok büyük bir ihtiyaçtı. Allah Maçka Belediye Başkanımız ve İl sağlık müdürümüzden razı olsun. Maçka Belediye Başkanımız olmasa bu hizmet buraya gelmezdi. Mahalle halkı adına Başkanımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini Trabzon İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Kemal Süleyman, Maçka Belediye Başkanımız Ecz. Koray Koçhan, AK Parti İlçe Başkanı Sedat Kongur ve vatandaşlar birlikte yaptı. Açılışın ardından Trabzon İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Kemal Süleyman, Maçka Belediye Başkanı Ecz. Koray Koçhan’a “Yaşama Yol Ver” projesi ile ilgili hediyeler verdi.